Om meg

Jeg er en fyr som er født på midten av åttitallet i Kristiansand. Jeg var så heldig å vokse opp midt i videobutikkenes storhetstid og stort sett hver helg lånte jeg og vennene mine en eller flere filmer. Da troppet vi opp på Videoteket i byen eller på «Gamla» på Søm der jeg vokste opp med pappas lånekort og en lapp fra pappa som ga oss tillatelse til å låne filmer på hans kort. Vi stod gjerne i en time og flippet gjennom de laminert filmcoverene for å finne et eller annet som vi ikke hadde sett før. Filmene vi lånte så vi gjerne et par ganger på rad, egentlig ansett hvor bra de var. Dagen derpå hendte det gjerne at vi så filmen enda en gang før den måtte returneres igjen.

Jeg kunne se alt, hadde ingen preferanser for sjanger eller skuespillere. Alt var egentlig bra også, kvalitet var ikke det viktigste, det gikk kun i kvantitet. Kulhet var vel ikke akkurat noe jeg var forbundet med på den tiden og det endret seg vel strengt tatt ikke videre inn i ungdomstiden heller. I årene da andre begynte å dra på fester og røyke og drikke og sånt, så var det største for meg den dagen jeg kunne få eget leiekort på Videoteket.

Spol 20 år frem i tid og jeg sitter fortsatt og ser på filmer når jeg har muligheten. I mellomtiden har jeg rukket å jobbe med noen små filmprosjekter selv og i tillegg har jeg jobbet på noen produksjoner i forskjellige kapasiteter rundt de årene jeg studerte. Da jeg ikke lengre jobber med film men har valgt en annen karriere, så holder filmer meg fortsatt med selskap ved de fleste ledige stunder.

Jeg har riktig nok snevret inn smaken litt og landet på uttrykk og sjangere som jeg liker bedre enn andre, og jeg har nok blitt med kritisk med årene også, men jeg forsøker fortsatt å holde meg oppdatert og følge med på det som skjer og det som kommer ut. Da jeg nå som trettifemåring finner at jeg plutselig har litt mer tid på hendene, i og med at ungene begynner å bli store og livet er litt roligere til tider, så har jeg kommet på den små-pretensiøse og helt uoriginale ideen om å skrive litt om hvordan jeg opplever forskjellige filmer.

Alle filmene jeg skriver om er helt greie filmer, noen er bedre enn andre, men mine tekster forsøker å omhandle andre aspekter med filmene enn å gi en g. Jeg ønsker i utgangspunktet ikke å bruke for mye tid på de største filmene, men heller skrive litt om noen av de tusenvis av helt greie filmene som ikke nødvendigvis er Oscarvinnere eller store kassasuksesser. Noe tradisjonell kvalitetsvurdering, á la terningkast tilbyr jeg ikke, men i noen tilfeller tillater jeg meg en liten subjektiv vurdering i forhold til hvorvidt filmene er (i underkant av) eller (i overkant av) en helt grei film i slutten av artiklene. Men jeg håper først og fremst at artiklene bidrar til at filmene sees på tross av en potensielt sett negativt formulert artikkel. Jeg mener at de aller fleste filmer har noe å tilby, selv om det i noen tragiske tilfeller kun måtte være et studie av hva som gikk galt.

Hvis du er over middels interessert i film og liker å lese andres tanker rundt filmer så kan kanskje det jeg skriver være interessant for deg. Jeg er ingen redaktør og jeg er nok dårlig på faktasjekking så jeg beklager på forhånd dersom det skulle forekomme skrivefeil eller bommerter i mine skriverier. Illustrasjonene er også mine, som du sikkert kan dømme ut i fra den labre kvaliteten, men det er jo litt moro også det da.

Så det var litt om meg,

Hilsen,

PB Simonsen

Og ja, greifilm.no er også å finnes på Instagram